Prešov proti islandskému Framu kráča do neznáma, tvrdí Trtík

16.10.2009 Celý región

Prešov 16. októbra (TASR) - Hádzanárov Tatrana Prešov čaká v priebehu aktuálnej sezóny už druhá európska klubová súťaž.
Po vyradení v predkole Ligy majstrov, kde slovenský šampión nestačil v skupine v poľských Kielcach na domáci Vive, nastúpia Prešovčania cez víkend dvakrát doma proti islandskému Framu Reykjavík v 2. kole Pohára EHF (v sobotu i v nedeľu o 18.00).
A podľa trénera Rastislava Trtíka pôjde o krok do veľkého neznáma: "Ideme do neznáma, lebo ani mne a ani môjmu realizačnému tímu sa nepodarilo získať podstatné informácie o súperovi, či videozáznam. Máme len skromné údaje, o ktoré sa príliš nedá oprieť, " vysvetlil nedostatok správ o extrémne vzdialenom súperovi prešovský kouč a pokračoval: "Vekovo sú to mladí hráči a budú asi hrať rýchlu hádzanú. Vo všeobecnosti hrajú kvalitní Islanďania predovšetkým v bundeslige, či v španielskej súťaži, no určite budú vo Frame aj nejaké talenty. Herný systém síce nepoznáme, no moje družstvo sa už učí čeliť rôznym herným systémom a rôznym typom hráčov. "
Tatran by mal byť aj vzhľadom na skúsenosti v pohárových súťažiach favoritom. "Určite ale nejdeme do tohto dvojzápasu ako veľkí frajeri, nechceme súpera podceniť. Verím, že tento dvojzápas bude dobrou pozvánkou pre divákov na hádzanársky víkend a že nás výdatne podporia, " dúfal Trtík, ktorého hráči absolvovali v stredu generálku v podobe zápasu maďarskej ligy s Tatabányou (37:31). "Bol to dobrý a kvalitný duel a naturalizovaný Kubánec Diaz nám robil svojou rýchlosťou problémy. Čo ma však potešilo, že diváci nás ozaj spontánne povzbudzovali a postarali sa o výbornú atmosféru, " zdôraznil.
Zeleno-bieli si do prebiehajúceho ročníka naložili poriadnu porciu a popri slovenskej extralige pôsobia i v najvyššej maďarskej súťaži a aj v pohárovej Európy. Pred dvojzápasom Pohára EHF, ktorý sa po obojstrannej dohode medzi klubmi odohrá iba v Tatran handball aréne, si ale mali možnosť trochu vyfúknuť. "Určite pomohol relatívny odpočinok, konečne sme nehrali trikrát v priebehu týždňa. Teraz zase v priebehu dvanástich dní odohráme až šesť zápasov, takže sa môžeme opäť dostať do rytmu a tempa. Snažíme sa striedať hráčov, aby záťaž bola rozložená medzi všetkých a modelujeme rôzne situácie. Teší ma, že k dispozícii bude to najsilnejšie, čo v tíme máme - pre zdravotné problémy chýbajú iba Čorej a Marušák, " dodal Trtík.

Program dvojzápasu 2. kola Pohára EHF:
sobota, 17. októbra: Fram Reykjavík - Tatran Prešov (18.00)
nedeľa, 18. októbra: Tatran Prešov - Fram Reykjavík (18.00)
 

Vyberte región